Tuesday, March 31, 2009

GATHERING - LAGOON PARK KARAMBUNAI(PART 2 )

SALAM.......
antara menu masa gathering....

ada bbq....ayam daging kambing & udang.



ni sedia untuk di ngap.



muffin pisang bercoklat chips dari halen.




nasi kerabu & bihun goreng singapore.
jemput makan semua..........

GATHERING - LAGOON PARK KARAMBUNAI(PART 1 )

SALAM.....
hari sabtu lepas bertempat di karambunai lagoon...menyaksikan pertemuan blogger2 kat KK,yang datang 3 orang ja ain,halen & aku bersama family masing2 dan juga seorang kawan ain.happy sangat dapat jumpa member2 di alam maya nih....tapi terkilan gak Seri tak dapat ikut(hsbnd dia out station).tapi akhirnya dapat juga jumpa seri masa pergi shopping kat parkson selepas gathering tu.......kelu lidah untuk berkata2,tergamam gak sekejap.lepas tu baru teringat nak ambil gambar....tak pe la kan seri lain kali kita jumpa lagi,dekat ja kan selang 10 lorong ja .


ni si halen(bertudung ) bersama kawan ain.......



ain........rajinnya ko nih.




acara membeli tupperware .......murah2.




dari kiri halen,ain dan aku.




sebelum pulang kita bergambar dulu ahh.......bersama family masing2.

Sunday, March 29, 2009

UDANG GORENG SEMPOI



SALAM...
udang goreng sempoi.....sebabnya malassssssssss nak masak tapi malas gak nak keluar makan kat luar.boleh la untuk isi perut........resepi campak2 gak.

KUEY TEOW LADNA



SALAM..........
kuey teow ladna ,resepi campak2 gak.dalam kuah tu tak letak tepung jagung sebab kat rumah ni tak jalan kalau makanan berkuah ada tepung jagung.


MASAK ASAM IKAN MERAH


SALAM....
ni masak asam ikan merah .....resepi campak2 gak.

MASAK LEMAK PUTIK JAGUNG AKA SUDIP JAGUNG



SALAM......
minggu lepas husband ajak pergi rumah kawan dia kat papar ....sempat gak singgah kat pasar papar.jalan2 cari daun pandan nampak sudip jagung aka putik jagung jadi terus rembat la ,7 batang rm 1...ok la tu.jadi buat masak lemak campur dengan udang kering.makan pula dengan ikan terubuk masin & sambal belacan...fuhh sedapnyaaaaaa.resepi campak2 ja macam masak lemak yang lain gak.


IKAN TERUBUK MASIN


SALAM................
dah lama tak 'mengupdatekan' blog,bzzzzzzzzzzzzz sepanjang minggu & terasa terlalu letih selepas balik dari kuching hari tu.bayangkan tak pernah tidur pagi2 (kalau kerja petang),asal dorg semua keluar pergi ofis dan sekolah jadi aku mula mengemas rumah dan sempat lagi tidur sekejap.bangun ja baru badan terasa segar sikit.minggu lepas ada 2 hari kena kerja ofis hour,lunch time apa lagi sempat lagi tidur sekejap kat rest room dgn my bos.sampaikan bos aku pun perasan yg aku tidur macam dia(my bos setiap hari akan tidur lunch time),sempat lagi dia cakap ...ooo u pun dah pandai tidur lunch time ye sekarang.alasan aku penattttttttt.ni ikan terubuk masin goreng dengan bawang besar dan cili kering.apa2 pun layan jer...

Tuesday, March 24, 2009

HOLIDAYS - KUCHING (PART 9 )





Aktiviti seterusnya pergi ke pasar satok,membeli ikan terubuk masin.pelbagai saiz ikan ada........

Monday, March 23, 2009

HOLIDAYS - KUCHING ( PART 8 )


SALAM......
part yg paling best....tentulah shopping.pergi ke serikin,sempadan sarawak & indonesia.......perjalanan mengambil masa 1 jam 30 minit dari kuching.memang best shopping kat sana.barang murah2 & macam ada....yg penting bawa duit banyak2.....



antara barang2 jualan kat sana....




ni lagi......geram tengok kain curtain tu.....,kat sini ada jual tudung,telekung,tikar sarawak(harganya jauh lebih murah darisabah),blaus,kasut,handbag dan bayakkkkkkkkkkkkk lagi.




antara barang2 yang dibeli.........tilam kekabu tu harganya rm 25 ja.......




ni contoh corak untuk buat biskut........acuannya rm 10 ,pelbagai guna.buat karipap pun bole.

HOLIDAYS - KUCHING (PART 7 )




Ni masa pergi membeli kek lapis(dayang salhah).........beli 10 biji dapat 1 free.jadi dapat la bawa balik 11 biji.rasanya sebulan kut tak payah membaking....hehehe.untuk halen & seri nak makan kek lapis jemput la datang ke rumah.

HOLIDAYS - KUCHING ( PART 6 )






Masing2 tidak mahu melepaskan peluang bergambar dengan kucing.....meow,meow,meow...

HOLIDAY - KUCHING ( PART 5 )







Layan jer pic2 dorg nih...ada sambungan lagi nih,tungguuuuuuuuuuu..........

HOLIDAY - KUCHING (PART 4)


Bangunan dewan undangan negeri ......



pemandangan bandar kuching dari riverside



baru turun dari bot tambang...menyeberang sungai sarawak,murah betul tambang 40 sen ja....



dalam bot tambang.....




ini la pak tambang....

HOLIDAY KUCHING - PART 3








ini la tempat penginapan masa kat sana.......tune hotel.

HOLIDAY - KUCHING (PART 2 )


Pemandangan dari riverside......



bangunan dewan undangan negeri....masih dalam pembinaan.



gerai2 makan di riverside........



adik sabar menunggu makanan......



bila makanan nak sampai ni.....

FOLLOWERS

Related Posts with Thumbnails