SALAM..... menu berbuka semalam,mula2 nak buat bantut ikan kembung tapi akhirnya jadi ikan sumbat goreng pula.abang long panggil ikan poket,mungkin ada kelapa di belakang ikan tu kut.hehe..........
Sumbat sambal kelapa yer Maria...kalau kat rumah akak selalunya sumbat sambal cili dengan bawang jer...anak2 tak berapa gemar kelapa...apa2 pun ni pembuka selera kan?
salam Ramadhan..lauk camni la yang menjadi pilihan selera cm..sedap.selalunya guna ikan cencaru.Boleh cuba kembung pulak
ReplyDeleteSumbat sambal kelapa yer Maria...kalau kat rumah akak selalunya sumbat sambal cili dengan bawang jer...anak2 tak berapa gemar kelapa...apa2 pun ni pembuka selera kan?
ReplyDeletemenganga molot ikan tu kene sula ngan sambal kelapa. :P Lauk simple2 camnie ler buat buka selera. Nak buat pun senang lak tu.
ReplyDeleteKite ingat ikan cencaru je boleh belah2.. kembung pon aci gak ek... best neh... nanti nak carik ikan la..
ReplyDeletekak CM,salam ramadan juga dari saya.kak saya guna ja apa yang ada,tapi mak selalu buat guna ikan kembung ja.sedap juga....
ReplyDeleteto kak watie,ya sumbat kelapa kak.sesekali teringgin nak makan masakan mak,jadi terpaksa la buat sendirik...sumbat cabai tu pun ok gak kan kak.
to bintangku,hehe...cian kan kat ikan tu menganga dia kena sumbat dengan kelapa kan...
ti ijan,bole ba...kita yang buat dia.hehe