SALAM....
ini menu semalam,kes nengok di rumah kak watie....teringin sangat.jadi semalam buat la kari kepala ikan ni,guna ikan gerut(tak pasti tempat lain panggil apa ikan ni)...ada pula sambal belacan berulamkan pucuk gajus aka janggus aka ketereh(pemberian dari opis mate hubby)dan bendi celur...emm bertambah2 la makan.macam mana nak diet nih...
Whoa...dah musim kari kepala ikan ker KakMaria...kekeke. Tgh hot kari nih kan! ;)
ReplyDeleteWow, ulam ngan sambal belacan! Sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! :)
love..
ReplyDeleteya agaknya musim berjangkit2 dah kembali.
salam kak maria,
ReplyDeletepucuk ketereh tu buat terliur lah...nak makan ngan budu. hihi
Uish akak tersedak lagi....tak tahan betoi la bendi celur dengan ulam2 tu...
ReplyDeleteIkan gerut ...kalau buat asam pedas pun okay...bakar pun okay...buat sup ikan pun okay...kan ikan ni tak bisa...dalam pantang pun boleh makan!!!
to nurindah
ReplyDeletea,ah gu dengan budu sedap kan.
to kak watie....
ReplyDeletehari ni ikan gerut ntu saya buat sup lak,hari mood masak2 kureng sikit..
Bestnye kari kepala ikan, ulam dengan sambal belacan tue kak... balik ni nak carik kepala ikan jgk la...
ReplyDeletesalam maria,apa khabar...bila nampak sambal belacan dan ulam tu..kecur air liur cm..lapar la pulak!!
ReplyDeletesedap betul la nampak,, adei
ReplyDeleteto ijan,CM & fazrin....
ReplyDeletememang sedappp kari kepala ikan nih,gu pula dengan sambal belacan & ulam-ulaman,perghhhhhh.