SALAM...........
pagi ni buat apam balik untuk sarapan.resepi dari dari buku senangnya memasak kak hanieliza.saya ambil resepi dari blog mamasyipah.........
Bahan A
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula
4 sudu kecil baking powder
1/2 sudu kecil garam
Bahan B
2 cawan susu segar [1 cawan susu cair + 1 cawan air]
1/2 cawan minyak
2 biji telur
Bahan C
coklat chips [xbbuh pun]
jagung cream
Cara
1. Gaulkan semua bahan A.
2. Masukkan semua bahan B dalam blender .
3. Masukkan bahan A dalam blender dan mesinkan.
4. Panaskan non-stik pan dan sendukkan adunan.
5. Tutup pan dan biarkan adunan 3/4 masak.
6. Letakkan coklat chips atau jagung.
7. Lipat dan hidang
salam, kak maria
ReplyDeleteuish..inila apam balik yg buat saya teringat2 tu. Beli kat pasar malam,kak...penjual tu letak jagung cream ciput jer...sedey. Takpe, kita wat sendiri laaagi byk jagung kan? hihi
to nurindah...
ReplyDeletememang kalau beli tak ikut piawaian anak tekak.hehe........sedap lagi buat sendiri.
salam maria.. thanks visit akak.. akak link yer..
ReplyDeletesalam maria..cantik dan kemas je apam balik tu..rasanya mesti sedapkan,,akak selalu beli kat pasar malan je..
ReplyDeleteto madiha...
ReplyDeletethanks juga sudi singgah sini....ok,boleh.
to datin el....
ReplyDeletekalau apam balik sini,lebih baik buat sendiri kak,lagi sedappp.