Thursday, September 3, 2009
RAMADAN 10:APAM PISANG COKLAT
ini ja yang di masak pada hari tu sebab kitaorg berbuka diluar.....resepi dari noorana MYR
Bahan-bahan ( kalau pakai acuan cam gambar nih dapat lah dalam 25 biji )
2 cwn tepung gandum*
2 sudu makan serbuk koko*
1 sudu teh soda bikarbonat*
1 sudu teh baking powder* semua bahan diayak bersama
1 sudu teh garam
1 cwn pisang emas yang dilecek
1 cwn minyak masak
1 1/2 cawan gula perang
2 biji telur (dipukul)
Cara-cara
1)Panaskan kukusan.
2) Masukkan bahan yang telah diayak ke dalam mangkuk.
3) Masukkan bahanbahan yang tidak diayak ke dalam adunan tadi. Gaul sebati.
4) Masukkan dalam acuan kecil atau loyang.
5) Kukus selama ½ jam atau sehingga masak.
pastikan air kukusan tidak jatuh ke dalam loyang semasa mengukus.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment