Saturday, January 31, 2009

KAWAN - KAWAN MYRESEPI




hari ni nak cerita pasal hobi aku........selain dari melayari internet,aku jg suka memasak tapi tak suka makan(nasib baik hsbnd n anak2 suka makan).selain tu paling aku suka mencuba resepi kat MYresepi.......mungkin itu yg buat aku lebih confident utk memasakdan menjamu kawan2.psst.....aku tak pasti le sedap ke tidak......apa2 pun layan jer la..........semenjak jumpa MYR banyak resepi2 baru yang aku cuba dan alhamdulillah...........menjadi.MYR forum pun best...kalau tak dapat masuk sehari...meroyan la jg...MYR forum buat aku betul2 jatuh cinta.bukan itu saja dapat jg kawan di alam maya ni........aku n family dpt jumpa dgn mimi n family di penang.kitaorg pergi penang utk beli jeruk & jg menjenguk mak sedara hsbnd kat bertam,kepala batas.bestnyaaaaa dpt jumpa mimi.kawan yg kedua aku jumpa ialah kak e...kebetulan kak e datang KK........thanks ye kak e sudi jumpa dengan saya......ini la antara pic2 pertemuan dgn mimi & kak e.

KENANGAN - PENDAKIAN GUNUNG KINABALU






saja nak share kat sini....... ni gambar husb. and the geng mendaki gunung kinabalu..... pengalaman ni mengambilmasa 2 malam untuk dirakam sebagai kenangan di sabah....... mencabar dan menarik hanya orang yang penah mendakinya sahaja tahu untuk diceritakan........

inilah lirik lagu yang sesuai dengan kenangan ini.....

SAYANG KINABALU.

tinggi-tinggi gunung kinabalu
tinggi lagi sayang sama kamu
biri-biru hujung kinabalu
tengok dari jauh hati saya rindu

kinabalu dekat di kundasang
banyak sayur boleh pilih-pilih
apa guna pergi luar negeri
naik kinabalu hati saya rindu

sumandak-sumandak ramai menunggu
menari-nari lenggang sumayau
sekali melihat melepak kulitnya
saya jatuh cinta

sayang-sayang, sayang kinabalu
keamatan pesta bulan lima
sayang, sayang kita pergi tamu
jalan tamparuli hati saya rindu.

Friday, January 30, 2009

SANTAI






Ini la aktiviti kami sekeluarga untuk permulaan tahun 2009........aktiviti BBQ di tepian pantai taman awam teluk likas........best sangat......7 family yg join........berbagai2 negeri lagi tu...semua leh join.puas la dapat makan daging kambing n sayap ayam......sedappppppp.anak2 pun bebas bermain pasir.....yg bestnya kaum bapa sibuk dengan bbq...kaum ibu pula borak2 sakan...layan jer laa.........

BALIK KAMPUNG 2008



salam.......
ini adalah kenangan kami sekeluarga.......balik kampung 2008.......tahun lepas sekali ja kitaorang balik kg.......rindu sangat2 kat family di kampung,kalau nak tau kenapa kitaorng balik kg sekali ja.......gara2 asyik nak berjalan ja keliling sabah......asal ada cuti ada ja la rancangan nak berjalan tu......bukan apa takut tak sempat nak round sabah dah kena posting pula........
tapi kan bila balik sekali sekala ni ........sambutan dr orang kat kampung pun best.........layannnnnnn jer la..........

SEKAPUR SIRIH



SALAM........
ini lah buah hati aku.....si abang muhammad adib imran(abang long)8 tahun,
si adik muhammad azim ikhwan(adik)4 tahun.......emmm bila la diaorang ni nak dapat adik lagi ni......abg long bersekolah di SK sri gaya,si adik pula bersekolah di tadika kat office abahnya(LHDN).bila si adik dah mula sekolah baru aku terasa sunyi......boring ........kat rumah sorang2 bila diaorang pegi sekolah,jd aku belajar2 la buat blog ni.ni pun atas pertolongan dan sokongan dari memberku juga...mama pu3......thanksssssss mama pu3 muahhhhhhhhhhhh........

Thursday, January 29, 2009

salam

salam.........baru belajar nak buat blog...masih terkial-kial lagi ni........

FOLLOWERS

Related Posts with Thumbnails