Monday, March 22, 2010

CUTI-CUTI SABAH - KE KUDAT






SALAM....
percutian masa cuti sekolah yang lalu,ke kudat.


pantai bak-bak,pantai yang harus dikunjungi jika ke kudat.....bersih pantainya.








antara pic2 keindalan alam di tip of borneo,simpang mengayau.






macam biasa aktiviti kanak2 riang,mandi-manda.penat mama dengan abah menunggu.....




kalau ke kudat mesti membeli seafood yang fresh2 tu dan harganya amat murah dari di KK.antara barang2 yang dibeli,ikan parang2 tu seekor harganya rm 2 sahaja.ketam harganya murah dari KK,sekilo rm 10...besar2 pula tu,6 ekor dah 2 kilo.yang best kat sana ada pula ikan kembung yang spesies berlemak tu,kat KK susah pula nak dapat ikan kembung spesies tu............udang dan sotong pun kitaorang borong juga.penuh esbok,tahan kut 2,3 minggu.

17 comments:

Fa'e said...

ii ne...bestnyeye gi berholiday...bila la k fae nak dpt gi cuti2 msia pulak!

echah_syed said...

lama combi tak gi kudat.eh..jln dah ok ke nak ke sana dari kb?kawan2 combi cakap jln teruk kena lanyak dek lori... :(

nonie said...

cantiknya gmbar2 pemandangan tue..bila la dapt g gak hihihi

cikmanggis said...

salam Maria..seronoknya..baru sat ni cm beli ketam sekilo rm 22 ..best nya makan seafood kat kudat ya

mummyseri said...

Kak maria..
best gak borong laok kt sana yek..
huhu lama sungguh tak mkn ikan parang..
msk asam pedas sedapnyer :)..

kak, jalan ke sana ok tak ? mggu ni sedara dtg sini..kalo xde aral bole bawa dia g kudat..

Ms AiReEn MoHd said...

perghh memang lawa la beach tu kan.....best best....

salamdariborneo said...

kak fae...
sabar nanti balik msia ,boleh la p jln2 msia pula.

salamdariborneo said...

to combi...
jalan memang teruk,macam dulu juga.dari 2006 hingga sekarang tak de perubahan jalannya.....

salamdariborneo said...

to nonie....
nonie di KB kan ,dah dekat tu...

salamdariborneo said...

to CM
mahalnya rega ketam di sana,kira berbaloi2 la saya membeli ye.

salamdariborneo said...

to seri
jalan tetap macam dulu,tapi nak buat macam mana satu ja jalan ke sana,terpaksa la g juga.aah ikan parang2 tu buat kuah laksa pun sedap.

salamdariborneo said...

to eryn
aah,tahu tak per.hehe

echah_syed said...

o ye ke.tu yg kawan combi cakap sayang kereta nak gi sana :)

mama Tiara said...

hmmm bestnye dapat gi bercuti..dapat beli fresh seafood lg..

salamdariborneo said...

to combi....
aah memang sayang kereta tapi terpaksa la kan.

salamdariborneo said...

to ris
aah,sesekali mesti g bercuti juga kan.tenangkan fikiran dan rehatkan minda.

Ziehelmy said...

huhuhuh. cantek... mmg cantek.... nanti kita pergi ye!!!!!

FOLLOWERS

Related Posts with Thumbnails