Saturday, June 12, 2010

KARI DAGING LANDAK

SALAM..............................
haaaaa,janagn terkejut pula dengan tajuk n3 kali ni.....ini bukan saya yang masak,ini sebenarnya masakan kawan my hubby semasa dorg ke kalabakan baru2 ini.aktiviti dorg di sana memburu sambil memancing,ini antara hasil yang diperolehi oleh dorg.saya pun tak pernah merasa daging landak lagi..........entah lah macam takleh nak masuk ja.menurut my hubby rempah untuk kari ini disediakan terlebih dahulu oleh wife kawannya,cuma masukkan santan dan daging ja semasa memasak .sedap juga katanya daging landak tu.....

4 comments:

adiezaqistina said...

biar betul?apa rasanyer?isk..isk..isk..mennagis sy kalau kene paksa makan...ag=duihhhh

Noorma Ismail said...

ya allah maria..bestnya kalo dapat makan benda2 utan ni, payah nk dapat..last skali saya makan mungkin 15 tahun lepas kot, masa tu arwah ayah suka g memburu. Biasanya dapat landak yang besar2, lepas jer melapah kami terus bakar dagingnya. Esok tu mak buat kari plak..mmg sedap. Dagingnya manis.. bulu landak plak saya wat penunjuk ngaji quran..hehehe..

izahdaut said...

betul tu..daging dia manis..saya pun penah mkn..duri die buat tlunjuk ngaji..hihi

ZaiY said...

salam maria.. sy tak penh makan daging landak..tp masa kecik dulu tah dr mana boleh dpt sebatang duri landak buat penunjuk ngaji quran, tajam tul durinya..huhu..

FOLLOWERS

Related Posts with Thumbnails