Thursday, May 13, 2010

MAKAN-MAKAN SEMPENA NURSE'S DAY

 SALAM.........
ini adalah aktiviti petang semalam,makan2 di rumah saya.sebenarnya ini adalah kunjungan balas dari kawan2 sekerja ...minggu lepas dieorang ada jemput kami sekeluarga ke rumah diaorang makan2.makan bihun tomyam(sedapppp,boleh buka kedai tomyam lepas ni) .kebetulan semalam memang ngam roster kami,ada yang bercuti,kerja pagi dan ada yang kerja malam,bukan senang nak dapat bersama2 macam ni,maklum la kitaorg kerja shift...sekejap pagi,sekejap petang,sekejap malam.jadi kebetulan pula semalam nurse's day,jadi kiranya ini sambutan nurse's day la kan.......kami semuanya satu unit-ICU(intensive care unit).yang bestnya semua geng dari malaya(jangan anggap kitaorang berkawan dengan geng2 dari malaya ja tau......kitaorang berkawan dengan semua orang yang sudi berkawan dengan kami tau.buat semua jururawat di luar sana HAPPY NURSE'S DAY,bekerja lah dengan seikhlas hati,amalkan 10 S,sesunguhnya besar tanggungjawab yang diamanahkan dan digalas oleh kita.semoga profesion ini akan disanjungi oleh masayarakat di luar sana.anatara menu yang disediakan.....



                                    kek coklat kukus



                                       karipap ,ini saya beli dengan kak zana.buat warga KK,boleh lah order dengan kak                                           zana ya(member blogger juga)



                                     laksa.....kali ni guna ikan parang.kuahnya lebih manis dan berlemak.yang penting
                                      kuahnya tidak berwarna hitam(kalau guna ikan selayang akak ikan tamban ,kuahnya
                                       hitam)





                              acara wajib,bergambar di akhir episod.

4 comments:

CatlinaFly said...

seronoknye gather2..kak, jom join sini...utk food blogger jek!!

http://makanmakanbycatlina.blogspot.com/2010/05/food-blog-review.html

sweetie2010.blogspot said...

Salam,

Seronok yer dpt berkumpul ngan sahabat sejati. ada makan2 pulak lg. tak jemput sweetie ker? heheh

salamdariborneo said...

to catlina...
ok nanti akak join ye...

salamdariborneo said...

to sweetie...
lenkali saya jemput ye,hehe

FOLLOWERS

Related Posts with Thumbnails