Tuesday, November 10, 2009

MASAK LEMAK TELUR





SALAM.....
ini adalah menu dinner semalam,masak simple2 ja...penattttt,lepas kerja malam cuti 1 hari ja..pastu kerja pagi.kalau saya ni mau cuti 2 hari baru boleh hilang penatt tu.tapi apa boleh buatkan itu dah memang tugas...semalam call my mom,sembang2 macam biasa..my mom tanya masak apa hari nih..saya jawap belum,tak tau nak masak apa lagi.so my mom kata buat la masak lemak telur + suhun + fucuk(dried beancurd),ok good idea tu...sesekali makan macam nih sedap juga kan....



9 comments:

Watierman said...

Betoi tu ...sedap...nak nya ada sambal tumis....memang tak cukup nasi lah dibuatnya!! TQ for your support when I was a bit gloomy & down!!!....

CikMin said...

alaaaa..bes la gulai telur ni...cikmin suka...senang jek nak makan.....

Cik_Sue @ Nenie said...

Akak guna telur ayam ya masak lemak ni?Biasa ada orang guna telur itik kan?

Akak, dalam duk penat n malas jadi gak lemak telur...kalau saya time penat lagi ganas menunya....Goreng ayam/ikan then sayur tumis...

he he he

K Ham said...

slrrrrppppp...lemak telur sedapnya....kena buat gak ni.....

salamdariborneo said...

to kak watie...
ya kak,sedap la makan semalam ..pekena lak dengan sambal belacan..fuhhh.

cikmin...
anak2 pun boleh tumpang makan...tak pedas.

cik_sue...
akak guna telur ayam,ya memang ada yg guna telur itik,telur masin pun boleh.hehe...terpaksa la merajinkan diri demi family.

salamdariborneo said...

to kak ham...
buat kak jangan tak buat ,rugi tau.

blogresipi said...

Memang sedap kalau ade fucuk ngan suhun tue.. tibe2 teringin nk makan gulai telur pulak..esh...

salamdariborneo said...

to ijan...
sesekali ok la,tapi kalo selalu boring gak kan..

fazrin2211 said...

fuhh, makanan kegemaran ni! resepi takde ke?

FOLLOWERS

Related Posts with Thumbnails