Thursday, December 31, 2009

ASAM PEDAS UTARA




SALAM buat semua.....
selamat menyambut tahun baru 2010 yang bakal menjelma,semoga kehadiran 2010 akan lebih bermakna buat kita semua.semoga segala suka duka,pahit manis 2009 akan lebih mematangkan kita dalam menempuh kehidupan seharian.ok la ,ini adalah menu hari ni....simple lagik.sebenarnya 'mood' saya tak menentu setelah cousin saya bagitau yang mak long (kakak mak saya) dimasukkan ke hospital sungai buloh.semoga mak long cepat sembuh ye.....asam pedas tu buat stail bonda terchenta ....resepi nanti saya taip kendian ya.ikan parang2 tu beli dengan harga rm 1 ja.....murah kan.kalau beli ikan di tempat nelayan bawa naik ikan memang murah harganya....tapi selalunya ramai orang,kadang2 berebut2 ....yang bestnya dapat ikan fresh dan murah lagik.tapi kalau makan ikan parang2 mesti berhati2 sebab banyak tulang macam ikan terubuk gak....rasanya pun lemak2 manis gitu.ok la nanti kita jumpa lagi.



6 comments:

Watierman said...

Salam Maria...terbau asam pedas...tu yang datang ni...

Selamat Tahun Baru....moga Allah berkati kehidupan kita di mana jua kita berada...Amin!!!

mummyseri said...

Salam kak maria..slamat tahun baru wat akak sefamily..
lama tak mkn ikan parang..akak beli kat jeti tu yek?
kawan kite ckp org sini x pndai mkn tu yg rege ikan parang murah sesangat..kalo kat tmpt kite x dpt la sengget tu kan kak...

azah said...

selamat tahun baru maria...baru ni nak masak asam pedas...tapi tak jumpa ikan yg sesuai kat pasar KK..selain ikan parang, ikan apa lagi yg sedap buat asam pedas ni??ikan parang byk duri, dok sibuk buang duri je..tu yg malassss..hehe

salamdariborneo said...

to kak watie....
ya ka...terbau sampai ke penang.selamat tahun baru juga dari saya.

salamdariborneo said...

ya seri...akak beli kat jeti tu.aah...org sini tak pandai makan ikan tu..

salamdariborneo said...

to azah......
ikan pari pun sesuai juga kak.selamat tahun baru juga.

FOLLOWERS

Related Posts with Thumbnails