Thursday, April 15, 2010

APAM TEPUNG BERAS TANPA ENO






SALAM........
saja nak share dengan kawan2 menjadi juga resepi apam tepung beras kak watie ni walaupun tanpa eno.sebenarnya bukan sengaja tak mau letak eno tapi rupa2nya stok eno dah habisss.mana nak cari pepagi buta tadi kan....mula2 try kukus 2 biji dulu,pastu nampak dari tutup cermin pengukus tu,mekar setaman juga.jadi saya pun meneruskan mengukus yang lain.dari segi rasa sedap lagi yang ada eno sebab tekstur apam tu lembut dan gebu,tapi kalau nak rasa kelainan boleh juga buat tanpa eno kan.....ampun ya kak watie sebab memandai ubah resepi akak tu.

8 comments:

Watierman, rmanbkr said...

Salam Maria....okaylah tu..tak de memandainya...org dulu2 buat mana pakai eno Dik....org sekarang jer yg kreatif lebey2...hehehe...nanti Akak pun buat tak yah beli eno lagi...70 sen tu..dah boleh cut cost!

MaDiHaA said...

salam maria.. sukalah tgk warna apam tu.. pastel kaler.. menawan sungguh.. oklah kita tukar2 apam dgn roti saj.. akak ok ajer.. kikiki...

mummyseri said...

Salam kak ..kite pon tertangguh nk wat apam ni sbb kes xde eno n asyik lupe je nk g beli..mau jugak try tanpa eno takot x ok..ni tgk akak ok je mmg oklah sgtlah ni:)

nurindah said...

salam kak maria,
cantik apam tu kak. saya pun, slalu guna apa yg ada, kak, seblom mood rajin hilang. haha. tapi kalu cukup bahan...laaagi seronok, kan kak?

salamdariborneo said...

to kak watie......
murah lagi eno kat sana ,kat sini eno 1 packet rm 1

salamdariborneo said...

to madiha...
saja buat tukar2 kaler supaya anak2 minat nak makan.nak tukar,boleh...

salamdariborneo said...

to seri...
cuba la memang menjadi.....

salamdariborneo said...

to nurindah...
aah,betul tu.

FOLLOWERS

Related Posts with Thumbnails