Thursday, October 22, 2009

BISKUT KELAPA CERI BONDA




SALAM.........
baru dapt mengupdatekan entry malam tadi,malam tadi selepas menguploadkan gambar saya tertidur.rupa2nya my hubby tolong savekan,tu yang n3 tak de cerita....sekut buat raya yang lepas ,saja nak share resepi dengan kawan2 dan untuk rujukan juga di masa akan datang....resepi dari my mom.resepi dolu2 nih...

bahan-bahan:
250 gm mentega
120 gm gula halus
2 biji kuning telur
1 sudu teh esen vanila
100 gm kelapa kering
140 gm tepung gandum
140 gm tepung jagung
30 gm serbuk badam
kuning telur dan bread crumbs - untuk hiasan
ceri

cara membuatnya:
-pukul mentega dan gula hingga kembang.masukkan kuning telur,esen vanila dan putar lagi.
-masukkan badam kisar,tepung jagung,tepung gandum.kacau sehingga sebati dan jadikan doh.
-canai dan terap dengan acuan biskut
-sapukan kuning telur,taburkan bread crumb dan hias dengan ceri
bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 15 minit.


2 comments:

Watierman said...

wah..tayang kukis...tak ada title...hampeh tul la Dak Maria ni!!

salamdariborneo said...

hehe...tertidur kak....tu dah ada resepi,jgn lupa cuba tau.

FOLLOWERS

Related Posts with Thumbnails