Saturday, May 16, 2009

ABANG NGAH & CHICKEN POX


SALAM....
hari ni nak cerita hal abg ngah kena chicken pox...tapi tak la banyak sangat.patut la seminggu sebelum ni asyik demam2 ja.sudah 3 kali pergi jumpa doktor tapi masih juga tak berapa sihat.sampai la masa balik dari sekolah petang khamis tu dia bagitau yang dia kena chicken pox...happy ja dia,kita yang risau......rupa2nya kat sekolah dia adalah orang yang ke 5 kena.....jadi musnahlah harapan mama nak gader2 berpicnic dengan auntie ain & auntie halen esok...uwaaaaaa.dan musnahlah juga plan mama nak prastice deco2 dengan BC.....nozzle pun dah sampai dari nina tu yang plan nak main2 dengan BC ...jadi terpaksa la tunggu sehingga abang ngah habis pantang dulu...hari ni menangis2 nak makan nasi dengan kicap ...hai sabar aja la.pujukan yang dapat menembusi hati abang ngah tadi dengan cara ambil gambar konon mama nak letak cerita abang ngah kat blog supaya pu3 & GBS(HALEN...diaorang panggil anak dara mu GBS....jamgan marah ye...)dapat tengok...




ni kut ibu chicken pox tu...




seisi tayang badan yang kurussssssss.......




seisi pujuk supaya dapat melupakan kicap...




sekarang ni si abang ngah kurus sangat...terkejut nanti tok kat kampung...

3 comments:

Ainazli said...

waaaaaaa..punahla harapan mo g picnic2 nie..tp takpe demi abg ngah menantu kesayangan, ku sanggup tunggu hahhahahaha..tok mak dia sabor2 la nak main masak2 pun..tunggu menatu ku sembuh sepenuhnya baru leh main masak2.dapat nozel baru..suka..suka..suka..

salamdariborneo said...

itu la ain,punah harapan akak tau....sian jg jd kena tungguuuu dia sembuh baru bole main BC...nnti nozzle akak letak kat n3

armouris said...

info tentang cacar air (chicken pox) kat sini - Do Away With Chicken Pox

FOLLOWERS

Related Posts with Thumbnails