Friday, July 10, 2009

LAKSA LAGI......




SALAM....
hari ni buat laksa untuk makan2 kat opis my hubby,selalu juga buat makan2 kat opis my hubby.selalunya buat mee kari ....sampaikan husband si ain pun dah kata asal my hubby bawa makanan mesti mee kari.haa kali ni dah tukar menu la ain.sebenarnya dulu ada opis mate my hubby selalu bawa laksa,itu yang saya malas nak bawa laksa pergi opis dia tu...sekarang ni dia dah transfer jadi saya pula boleh le ubah2 menu....jom makan..........







daun gajus aka pucuk janggus .....ini la sebab buat laksa ni ,opis mate my hubby tak pernah makan daun ni,jadi buat supaya diaorang dapat merasa.

7 comments:

Noorma said...

ulam pucuk janggus tu cicah ngan sambal belacan pun sodap kan..lama dh tak makan, kat pasar sini memang takde orang jual ulam tu...

zai@umiaiman said...

waaa seumur idup ni , laksa la salah satu my peberet.. tambah2 ader daun jangguih/ gajus ni memng aslinyer la laksa ni...terliur arrr nengok kuahnyer

salamdariborneo said...

noorma...kat sini pun jarang2 ada orang jual,yang ini kawan my hubby bagi.ya cicah dengan sambal belacan pun best...

salamdariborneo said...

zai,kalo org utara memang laksa peberet depa,kalo ada daun putat pun best juga kan...

Watierman said...

Salam Maria sedapnya laksa...siap ada pucuk gajus lagi...lagi banyak rampai dia lagi best kan....nyum!!

salamdariborneo said...

YA KAK WATIE,MEMANG SEDAP LAKSA DENGAN PUCUK JANGGUIH NI...

Fariena said...

salam...haah la kan..sama lak...tp saya punyer tuh lama dah buat...baru nak post kat blog heheh

FOLLOWERS

Related Posts with Thumbnails